21 januari 2019

De Kleur van je Kostuum, wat zegt dat over jou?

De Kleur van je Kostuum zegt àlles over jou: je persoonlijkheid, je stijl, de gelegenheid. Met deze informatie weet je waar elke kleur voor staat en of dat bij je past. Hier gaan we. 

De Kleur van je Kostuum

Wat bepaalt of je een pak kiest of niet hangt waarschijnlijk nauw samen met de kleur van je kostuum. Het is belangrijk dat je de kleur mooi vindt zodat je je er goed in voelt. Kostuums vertellen verhalen, onbewust weliswaar. En dat heeft heel veel te maken met de kleur van je kostuum.

Om je wegwijs te maken in de boodschap die verbonden is aan de kleur van je kostuum, zetten we hier de belangrijkste kleuren op een rij.

Blauw

Blauw is wellicht de populairste kleur onder de kostuums. En dat heeft misschien te maken met de onbewuste boodschap die blauw geeft. Blauw straalt namelijk zelfvertrouwen en betrouwbaarheid uit. Daarnaast staat blauw voor mannelijkheid. Kies je voor donkerblauw, dan straal je gezag en kracht uit.

Lees ook: Zo draag je een blauw kostuum

 

Grijs

Grijs staat voor intelligentie, wijsheid en kennis. Het is een neutrale kleur die zorgt voor rust en kalmte.

Lees ook: 8 kostuumvest details die elke man moet kennen

Neutrale kleuren

Iemand met een kostuum in neutrale aardetinten komt down to earth en begripvol over. Witte tinten staan voor neutraliteit en schoonheid, en geven een vredig gevoel. Wit staat ook symbool voor een nieuwe start. Je kan een wit kostuum ook combineren met donkere kleuren om het contrast te vergroten. Dit geeft je een krachtige uitstraling.

Lees ook: 9 fouten die je zeker moet vermijden als je een kostuum draagt

Zwart

Zwart is stijlvol, sterk en mysterieus. Zwart wordt meestal gedragen tijdens speciale gelegenheden zoals een bruiloft, een gala etc.  Zwart straalt power en elegantie uit. Het is een diepzinnige kleur die verschillende emoties oproept.

 

 

Kleuren van je accessoires

En wat als je je accessoires kiest in een bepaalde kleur?

Geel: Geel wekt energie, optimisme, vrolijkheid, creativiteit en geluk op. Je draagt best geen geel als je niet wilt opvallen.

Rood: Rood, de kleur van de passie, is een zeer krachtige kleur die sterke gevoelens oproept. Het trekt de aandacht en straalt energie uit.

Paars: Paars wordt gelinkt aan magie. Het is een spirituele kleur die het creatieve brein stimuleert. Het geeft je dan ook een mysterieuze, maar creatieve uitstraling.

Oranje: Net als rood is oranje een krachtige kleur. Daarnaast brengt het vooral enthousiasme in mensen naar boven en stimuleert het socialiteit en creativiteit.

Groen: Groen is de kleur van de rust. Het komt dan ook terug in de natuur en straalt puurheid en evenwicht uit. Het geeft je een heel vertrouwd gevoel.

 

Kleuren hebben bepaalde betekenissen maar het allerbelangrijkste is nog steeds dat je de kleur mooi vindt en je erin goed voelt. We hebben kostuums en accessoires in diverse kleuren dus kunnen de perfecte combinatie voor je maken. Voor de rest doet je zelfvertrouwen het werk wanneer je straalt in je kostuum!

 

Deel dit artikel