Wanneer kom jij best je trouwjurk passen?

De eerste modellen van de nieuwe collectie zijn elk jaar klaar vanaf juli en compleet klaar eind september. Er is niet zo iets als een winter en zomer collectie voor bruid en bruidegom.

Trouwen doe je immers voor 95 % binnen, dus ook als je in de winter trouwt is dit niet om warme kleding aan te trekken. Er zijn wel mooie accessoires of details die bepaalde trouwjurken een winters cachet geven.

Praktische zaken

Trouw je in maanden juli, augustus of september dan moet je rekening houden met de verlofperiode. Je jurk moet dan aanpas klaar zijn begin april/mei en je bestelling ook eerder.

Denk eraan dat je partner normalerwijze pas zijn kostuum komt kiezen na dat jij je jurk hebt gekozen. Hoe korter jij je timing zet hoe meer hij onder druk komt met zijn planning.

Voor bruiden die zwanger zijn of wensen te worden, is er een speciale procedure.Vraag ernaar bij je pasbeurt.

Zie hieronder hoe jij je pasbeurt en keuze wil aanpakken en welke timing jij wil toepassen? Tussen 12 maanden , 6 tot 8 maanden en 4 maanden voor het huwelijk.

"Een trouwjurk kiezen kan op elk moment. Wanneer je het doet, hangt af van welk type bruid je bent."

Type: Goed op tijd

We zijn 12 maanden voor het huwelijk

Je bent door uw partner ten huwelijk gevraagd of hebt het samen beslist en je wil zo snel mogelijk je jurk vastleggen. Gedaan is gedaan en je kan niet zo tegen de stress dat dit later nog allemaal moet gebeuren.

Je hebt een model gezien in de huidige collectie en dat is echt je droomjurk en je wil die niet missen.

Type: Ideale periode

We zijn +/- 10 maanden voor het huwelijk

Je bent graag goed georganiseerd en wil dan ook dat alles zonder stress perfect kan verlopen. Dit is de ideale periode om je keuze te maken.

Type: On Time

We zijn 8 maanden voor het huwelijk

Met de wereldwijde veranderende productie waarbij heel wat fabrikanten productietijden hebben die tot 7 maanden kunnen oplopen, en gezien je ook nog na het produceren nog moet terug komen voor je persoonlijke aanpassingen, is minimaal 8 maanden voor je huwelijk eigenlijk aangeraden. Ofwel kan de jurk die je kiest nog tijdig worden geproduceerd ofwel kies je uit de modellen die beschikbaar zijn in je maat.

Type: Just in Time

We zijn 6 maanden voor het huwelijk

Jullie hebben nog maar net besloten om te trouwen. Je hebt tot nu toe geen tijd gehad. Je wilde absoluut lijnen tot het laatste moment om je keuze te maken. Je partner zal nu aansluitend aan jouw keuze wel onmiddellijk zijn afspraak moeten maken voor zijn kostuum. Alles zal nu perfect gepland moeten verlopen.

Je zal geen ruimte hebben voor tussenpauze in de planning van de latere afspraken.

Ofwel kan de jurk die je kiest nog tijdig worden geproduceerd ofwel kies je uit de modellen die beschikbaar zijn in je maat.

Type: Last Minute

We zijn 4 maanden voor het huwelijk

Jullie houden echt wel van spanning.  Nu mag er niets fout gaan. Je agenda moet op voorhand met ons worden gelijkgezet zodat de afspraken gepland verlopen.

Tegen een toeslag prijs kunnen sommige ontwerpers afhankelijk van planning en beschikbaarheid van de stoffen je jurk of kostuum nog maken. Dit kan niet meer voor de hele collectie, deze snelorders zijn enkel mogelijk voor een klein deel van de collectie en na controle met de productieafdelingen. En zo het toch mogelijk zou zijn, weet dat je kleding maar enkele dagen voor het huwelijk klaar zal zijn.

Of je kiest een jurk uit de modellen die nog in je maat op voorraad zijn. Opgelet de retouches moeten ook nog kunnen gebeuren.

Type: 5 na 12

We zijn 3 maanden voor het huwelijk

Tegen een toeslag prijs kan het atelier afhankelijk van planning en beschikbaarheid van de stoffen je jurk of kostuum maken. Dit kan niet meer voor de hele collectie, deze snelorders zijn enkel mogelijk voor een klein deel van de collectie. Deze zal echt maar enkele dagen voor het huwelijk klaar zijn.

Als het niet echt nodig is en je kan dit vermijden, kan je dat best doen. Met deze extra kosten, kan je gemakkelijk al je accessoires kopen. Als dit in de vakantiemaanden voorvalt, dan is het zelfs mogelijk dat deze service niet beschikbaar is. We kunnen je dan uiteraard wel nog helpen met modellen die we in voorraad hebben.

Onze showrooms